Kişisel haberleşme ve sohbet programı MSN şifresi çalınanlara iyi haber. Ankara Adliyesi, MSN şifresinin çalındığı iddiasıyla kendilerine yapılan başvurularda olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.

Teknolojinin yaygınlaşmasıyla internet üzerinden yapılan haberleşmelerde büyük oranda bir artış meyda Devamını Oku.. »

Rampaların atmacası

Mecburum geçmeye

Bende bir çocuğun masala kandığı gibi sana kandım.

Uykusuz gecelerin sabahını bana sor…

Devamını Oku.. »

Adam kızın oturduğu masaya yaklaşır yanındaki boş sandalyeyi tutar ve dil sürçmek suretiyle;
-Boş musunuz
-Hayır arkayı beşledik gör müyon mu
-Ben sandalye için sormuştum
-Ben sizi yanlız bırakayım o zaman

Devamını Oku.. »

İnsanlığın geçmişine ait bilgileri edinebilmek, eskiden insanların yaşadıkları varsayılan yerlerde kazılar yapmakla, eski kentleri ortaya çıkarmakla mümkün olur. Binlerce yıllık bir hayatın aşamalarını belirten ipuçları oralarda bulunabilir. Eski arkeologlar yalnızca eşya aramakla yetinirlerdi. Bugünküler o bölgenin tarihini de aydınlatmaya çalışıyorlar.

Toprak altında bulunan her yıkıntı orada eskiden bir şehir bulunduğunu göstermez. Bu yıkıntı bir kaleye, surlarına, mezarlığa, taş ocağına veya geçici bir konaklama yerine yani zamanla insanlar tarafından bilinçli olarak terkedilmiş bir yere ait olabilir.
Devamını Oku.. »

Kocaayak, genellikle Amerika kıtasında görüldüğü iddia edilen, insana benzeyen ve vücudu tamamen kıllarla kaplı olan bir yaratıkmış. Bu konuyu biraz araştırdım, sizinle paylaşayım. Gerçekten çok gizemli ve ilginç bir konu.

Öncelikle kanıtlardan başlayalım. Bu yaratığın olduğuna dair en somut kanıt, 1967 yılında Roger Patterson adındaki avcının Kuzey Kaliforniya Bluff Creek bölgesinin ormanlarında 16 mm’lik kamerasıyla 9 metre uzunluğunda çektiği titrek bir filmdir ve bu filmin henüz sahte olduğu

Devamını Oku.. »

Ölüm-ötesi deneyimleri geçirip yeniden hayata dönen kişiler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, ölüm anında insanlar şunları algılamışlar, ilginç gerçekten:

1)Daha önce duyulmamış harikulade bir melodi.
2)Pırıl pırıl, tertemiz renkler.
3)Çevresindeki insanların göremediği bir ışık.
4)Önceden tanıdığı, sevdiği, ölmüş bir ya da birkaç kişiyle karşılaşma.


Devamını Oku.. »

ABD’nin Arizona eyaletinde, 3 yaşındaki bir kız çocuğundan “şeytan çıkarılacağı” ihbarını alan polisin müdahalesi üzerine, torunundan “şeytan çıkarmaya” çalışan büyükbaba, güvenlik güçleriyle giriştiği boğuşmanın ardından hayatını kaybetti.

Devamını Oku.. »

Gökbilimciler hiç böyle gezegen görmedi. Bu tuhaf gezegen merak konusu oldu. Satürn’ün uydusu Hyperion’un fotoğraflarını inceleyen gökbilimciler, patates biçimli bu gök cisminin daha önce görülmemiş biçimde süngere benzediğini belirttiler.

Bulgularını bu hafta yayımlanacak Nature dergisinde sunan bilim insanları, yüzde 40’ı gözenekli olan Satürn’ün uydusu Hyperion’un en ilginç tarafının şimdiye dek hiçbir gök cisminde gözlemlenmeyen sünger benzeri görüntüsü olduğunu kaydettiler.

Devamını Oku.. »

Bir akraba dügününden dönen Kemal ve arkadasi Recep, 20 kasim aksami, yaklasik 00.30 sularinda sehir mezarligindan otomobille geçiyorlardi.

Her iki tarafi mezarlik olan dar bir yoldu geçtikleri. Aniden soldaki duvarin üstünden, arabanin önüne beyaz bir sey atladi. Iki arkadas bunun beyaz bir köpek olabilecegini düsündü. Ancak normal sartlarda ona çarpmalari gerektigi halde her ikisi de çarpma sesi duymamis ve çok sasirmislardi.

Devamını Oku.. »

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Kazdağları’nda günlerdir yanıp sönen bir ışık görüldüğü iddia edildi.

Zeytinli Altınkum Mahallesi’nde oturan Telekom’dan emekli 52 yaşındaki tekniker Yaşar Atalay Şit, “Evimiz Kazdağları’nı görüyor. Doğaya karşı ilgim nedeniyle zaman zaman dağları izleme fırsatı buluyorum. Bu nedenle dürbün ve teleskopum var. İzlerken bir cisim gördüm Yaklaşık 15-20 gündür bu cisim dağdan bir ışık saçıyor.

Devamını Oku.. »

Efsaneye göre, İstanbul’un altı birbirine bağlı tünellerle kaplıymış. Hatta bu dehlizlere Yerebatan Sarayı’nın gizli bir yerinden de giriliyomuş ve tünel denizin dibinden devam edip taaa Kınalıada’ya kadar gidiyomuş.

Tüneller Kapalıçarşının altından da geçiyomuş tabi. Hatta şu an, Çarşı’nın gizli tutulan bi yerinden girilebiliyomuş bu tünellere. Buralarda yemek takımı üzerine çalışan gümüş kaplama atölyeleri varmış. Yerin dibindeki yere ruhsat verir mi belediye? Hepsi kaçakmış bunların. Çalışanlara da işe başladıkları gün, dehlizlerden kimseye bahsetmeyeceğine dair Kuran’a el bastırılıyormuş.

Devamını Oku.. »

ABD’nin Kaliforniya ve Nevada eyaletlerinin sinirinda yer alan Ölü Vadi düzlüklerinden biri, dünyanin en gizemli doga olaylarindan birine ev sahipligi yapiyor.

320 kg. agirliginda bir kaya parçasi kendi kendine 200 metre “yürüyebilir” mi? Üstelik, hareket ettiginin bir kaniti olarak da ardinda derince bir iz birakarak?..


Devamını Oku.. »

Tüm zamanların en ünlü gemisi Titanik, herkes tarafından bir deniz faciası nedeniyle tanınır oysa dev yolcu gemisinin ardında inanılmaz bir gizem saklı.

Titanik’in akıl almaz öyküsü nü sunarken uyarıyoruz. Bir düşünün, Titanik’i batıran gerçekten bir buz dağı mıydı?

Devamını Oku.. »


Bilim adamları, Atlas Okyanusu’nun ortasında keşfedilen tuhaf “kara deliği” incelemeye başladı.

İngiliz araştırmacılar, “deliğin”, arzın merkezinin oluşumu ve bileşenleri hakkında kıymetli bilgiler sağlayacağını düşünüyor. İngiltere Okyanus bilimi Merkezinden jeologlar ve okyanus bilimcileri, araştırmalarına başlamadan önce açıklama yaparak, yer kabuğunda devasa bir krater olarak tanımladıkları “deliğin” çapının, 3 bin ila 4 bin metre olduğunu belirttiler. Uzmanlar, 4900 metre derinlikte, iki tektonik tabaka arasındaki hareketlerle oluşmuş çukuru “arz yüzeyinde açılmış yara” olarak tanımlıyor. Bu devasa çukur, bilim insanlarını şaşırtmış bulunuyor. Zira, bu tür çukurlar genellikle volkanik magmayla doludur. İngiltere’deki Durham üniversitesinden Profesör Roger Searle başkanlığındaki 12 kişilik ekibin okyanus ortasında teknedeki çalışması 6 hafta sürecek.

Devamını Oku.. »

Dünyadaki en büyük esrarlardan bir tanesi de hiçbir sebep yokken yanıp kül olan insanlardır. Evet bu size çok tuhaf gelebilir ancak yüzyıllardan beri hiçbir sebep yokken durduğu yerde yanıp ölen insan vakaları oluşmakta ve bunun nedeni de bugüne kadar çözülemeyen bir esrardır. İşin en anlaşılmaz tarafı da insanın yanıp kemiklerinin bile kül haline geldiği bir ortamda etrafta bulunan eşyaların hatta bazı vakalarda yananın üzerindeki elbiselerin bile hiçbir hasar görmediğidir.

Devamını Oku.. »

Güney Amerika’da Amazon bölgesinde mezar ve tapınak olarak kullanılan gizli bir yeraltı mağarasında bulunan 600 yıl öncesine ait bir düzine mumya, bilim dünyasında büyük heyecan yarattı.
Bir kadın mumyasının Norveçli ressam Edvard Munch’un ünlü “Çığlık” tablosunu çağrıştıran biçimde, korku ve dehşetten ellerini yüzüne kapatmış olarak bulunması, büyük ilgi çekti. Bilim adamları, kadının bu pozisyonunun ölüm korkusunu nasıl yaşadığını apaçık ortaya koyduğunu söylediler.

Devamını Oku.. »